Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is op zoek naar ingenieurs die in aanmerking komen voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2025. Excellente ingenieurs kunnen worden genomineerd voor deze prestigieuze award en de titel Ingenieur van het Jaar 2025. KIVI wil met deze prijs talentvolle ingenieurs en hun werk zichtbaar maken.


Waarom nomineren?

Ingenieurs dragen met hun innovaties bij aan een gezondere, veiligere en duurzamere wereld. Ze scheppen en herkennen nieuwe mogelijkheden en weten hoe ze innovatieve concepten moeten implementeren en lanceren. Met zakelijk inzicht, ambitie en lef om deze innovaties te laten slagen.

Deze excellente ingenieurs verdienen waardering en erkenning van hun werk. De Prins Friso Ingenieursprijs en de titel Ingenieur van het Jaar bieden hiertoe het podium. Het winnen van de prijs opent deuren, geeft exposure, biedt netwerkmogelijkheden en zorgt voor naamsbekendheid. En dient als inspiratie voor toekomstige ingenieurs!
 

Inspirerende Ingenieurs
Aan welke coole, baanbrekende en inspirerende projecten werken de tofste ingenieurs van Nederland? Kom zondag 6 oktober langs bij KIVI in Den Haag en laat u meevoeren naar de toekomst!

 

Belangrijke missie

Pavlina Nanou, co-founder & COO van TNO-spinoff TORWASH, won de prijs dit voorjaar. 'Voor mij staat altijd het werk zelf centraal, niet de persoonlijke erkenning. Toch was het winnen van de prijs een keerpunt. Het gaf me een platform om te laten zien hoe belangrijk techniek is voor het oplossen van grote maatschappelijke problemen. Als ingenieurs hebben we de sleutel in handen om een duurzame toekomst te bouwen. Door deze prijs ben ik nog meer gemotiveerd om jonge mensen, vooral meisjes, aan te moedigen om een technische studie te kiezen en zo deel uit te maken van deze belangrijke missie.'


Wie verdient de eretitel?

Nomineren kan tot en met 1 november 2024 via deze website, waarop ook de criteria zijn te vinden.

Uit de aanmeldingen worden drie finalisten geselecteerd. De vakjury kiest de uiteindelijke winnaar, maar er is ook een publieksprijs die op basis van een online stemming wordt toegekend. De winnaars worden bekendgemaakt op een feestelijke bijeenkomst op de Dag van de Ingenieur op woensdag 12 maart 2025 in Den Haag.

Meer informatie? Kijk dan snel op www.prinsfrisoingenieursprijs.nl.

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.