Advertorial

On-Demand 3D Printen met Xometry: de productontwikkeling versnellen.

 

Omdat 3D-printen de ontwikkeling en productie van producten blijft transformeren, biedt Xometry, een belangrijke speler op het gebied van on-demand manufacturing, een uitgebreide reeks 3D-printdiensten op maat voor verschillende industrieën. Van rapid prototyping tot de productie van onderdelen voor het eindproduct, het platform van Xometry biedt toegang tot een breed netwerk van productiepartners, waardoor projecten sneller en efficiënter kunnen worden voltooid.

 

Een breed scala aan 3D-print technologieën

Xometry’s diensten omvatten zeven 3D-print technologieën, elk geschikt voor verschillende soorten projecten:

  • Selective Laser Sintering (SLS):  SLS staat bekend om de productie van sterke, duurzame onderdelen en is ideaal voor prototypes of functionele onderdelen die precisie en sterkte vereisen.
  • Stereolithography (SLA): Deze technologie blinkt uit in het maken van onderdelen met fijne details en gladde afwerkingen en wordt vaak gebruikt in toepassingen waar visuele kwaliteit cruciaal is.
  • Direct Metal Laser Sintering (DMLS): DMLS biedt hoogwaardige metalen onderdelen en wordt gebruikt in industrieën zoals de ruimtevaartindustrie en de auto-industrie, waar de sterkte van metaal essentieel is.
  • Fused Deposition Modeling (FDM): FDM is een kosteneffectieve optie voor de productie van robuuste onderdelen en wordt vaak gebruikt voor zowel grote componenten als prototypes.
  • HP Multi Jet Fusion (MJF): Deze technologie maakt snelle productie van nauwkeurige, gedetailleerde onderdelen mogelijk, waardoor het een populaire keuze is voor zowel prototyping als kleine series.
  • Carbon DLS: Carbon DLS maakt gebruik van geavanceerde digitale lichtprojectie en vloeibare harsen en biedt een uitstekende oppervlakte afwerking en duurzaamheid, vooral geschikt voor hoogwaardige onderdelen.
  • PolyJet:  PolyJet kan onderdelen met een hoge resolutie en meerdere materialen maken en wordt daarom vaak gebruikt voor prototypes die fijne details of complexe geometrieën vereisen.


Materialen en afwerkingsopties voor elk project

Naast het brede scala aan technologieën biedt Xometry meer dan 45 materiaalopties, waaronder zowel standaard als engineering-grade kunststoffen, metalen en composieten. Deze materialen zijn geschikt voor diverse toepassingen, van flexibele onderdelen tot metalen onderdelen met een hoge sterkte.

Om onderdelen verder op maat te maken, biedt Xometry verschillende afwerking diensten zoals polijsten, anodiseren, poedercoaten en temperen. Met deze afwerkingsopties kunnen fabrikanten voldoen aan specifieke functionele of esthetische eisen, ongeacht de branche.

 

 

Probleemloos offertes maken en snelle doorlooptijden

Een van de sterke punten van Xometry's platform is de Instant Quoting Engine, waarmee gebruikers hun CAD-bestanden kunnen uploaden en binnen enkele seconden een gedetailleerde offerte ontvangen. Deze directe feedback helpt ingenieurs en projectmanagers om snel de kosten te beoordelen en de juiste 3D printtechnologie en materialen voor hun projecten te kiezen.

Zodra een project wordt uitgevoerd, zorgt Xometry's wereldwijde netwerk van productiepartners voor een snelle productie, met doorlooptijden vanaf slechts drie dagen voor 3D-print projecten.

 

Van prototyping tot grootschalige productie

Xometry ondersteunt bedrijven in elke fase van de ontwikkeling, of het nu gaat om snelle prototypes voor het valideren van een ontwerp of het opschalen naar massaproductie. Dankzij de flexibiliteit van het platform kunnen bedrijven naadloos overgaan van het testen naar de productie, met schaalvoordelen en een consistente kwaliteit op meerdere productielocaties.

Met haar reeks technologieën voor 3D printen, materiaalopties en afwerkingsservices blijft Xometry een betrouwbare partner voor bedrijven in verschillende sectoren die de voordelen van additieve productie willen benutten.

Ontdek Nu Hoe Xometry Kan Helpen Bij Uw Project

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.