Een Canadese ondernemer werkt in de jungle van Panama aan een dorp van petflessen. Met dat materiaal hoopt hij in totaal 90 tot 120 huizen te bouwen in de lokale jungle. Het tweede huis, dat moet dienen als modelwoning voor potentiële kopers, is bijna voltooid.

Het zijn niet de eerste huizen die gebruik maken van petflessen, maar een project van deze omvang is bijzonder. Robert Bezeau, een ondernemer uit Canada, werkte in Panama al aan een plasticrecyclingsplan, maar wist niet precies wat hij met alle flessen moest doen. Na wat denken kwam hij op het plan om de flessen te gebruiken om muren mee te bouwen. De lucht in het plastic werkt namelijk als prima isolatie.

Om een stevige muur te bouwen bundelt hij de flessen in een stalen rasterwerk. Zo ontstaat het skelet van de woning. Het staal-plastieken bouwwerk krijgt vervolgens een laagje beton zodat het er mooi uitziet, en zo wordt een duurzame woning geboren.

Volgens de initiatiefnemer is de isolatie uitstekend; de muur overbrugt een temperatuurverschil van meer dan vijftien graden in de vochtige lucht van Panama.

Wie de doelgroep van de woningen is, is niet helemaal duidelijk. Maar aangezien de goedkoopste woning in het Plastic Bottle Village waarschijnlijk 150.000 USD gaat kosten, lijkt het aannemelijk dat de ondernemer mikt op de rijkere toeristen en lokale bewoners, die in een duurzaam zomerhuis willen wonen.

Foto's: Plastic Bottle Village