Elektrische vlieglessen in Teuge, energie opslaan in ijzer en lichtgevende dinosaurusbotten: het publiek bij het event Inspirerende Ingenieurs kwam gisteren ruimschoots aan zijn trekken. De belangstelling was groot.

 

Op zondag 6 oktober kwamen acht ingenieurs naar het KIVI-gebouw in hartje Den Haag om verhalen te vertellen: over de hyperloop als transportmiddel, rioolslib als goudmijnijzer als brandstof, een pilotenopleiding voor elektrische vliegtuigenlooddetectie met uv-licht en motivatie als drijfveer. Onder hen bevonden zich de Ingenieur van het Jaar 2024, studententeams van de TU Delft en de TU Eindhoven, en een spreukenverzamelaar - die overigens nét een bundel heeft uitgebracht. Dit alles in het kader van het landelijke Weekend van de Wetenschap.

 

Wim Noorduin van AMOLF

 

Rinze Custers en Tony Smeets van studententeam SOLID (TU EIndhoven)

 

Veel belangstelling

De redactie van De Ingenieur mocht deze middag zeker honderd gasten verwelkomen. Sommigen daarvan kwamen voor een of twee lezingen, ruim de helft bleef de hele middag. Twee van hen gingen extra tevreden als winnaar van De Grote Techniekquiz naar huis.

 

Matthijs Collard van E-Flight Academy

 

Douwe Vos en Philippina Nikkels van der Veen van studententeam Delft Hyperloop (TU Delft)

Had u erbij willen zijn maar heeft u het gemist? Houd dan volgend jaar eind september deze website extra goed in de gaten. Op 4 en 5 oktober 2025 is er opnieuw een Weekend van de Wetenschap, en ook dan zijn wij weer present!

 

Lees meer over de sprekers van dit jaar in ons dossier: Inspirerende Ingenieurs

 

Foto's: De Ingenieur

 

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.