eureka

Een boomhut, maar dan anders. Een Frans bedrijf komt met een tent die je aan een of meer boomtakken kunt hangen.

Op het eerste gezicht is de EXØD ARK 3.1 een tent zoals elke andere, zij het met een opvallend exoskelet. Deze kampeercabine heeft echter een uniek extraatje. Wie liever niet met de tent op de grond staat, kan hem met een simpele constructive ophangen aan een boom of tussen de rotsen.

De draagconstructie van de EXØD bestaat uit een buisvormig, opblaasblaar frame dat volgens de makers in slechts dertig seconden is op te pompen. Het waterafstotende tentdoek hangt aan dit frame.


Twee ophangmethoden

Zet je het geheel op de grond, dan heb je een vrij normale tent. Mocht je wat avontuurlijker van aard zijn en de tent niet op de grond kunnen of willen zetten, dan heb je keuze uit twee ophangmethoden.

Met sterke spanbanden uit de vier hoeken kan de tent aan één punt worden opgehangen, bijvoorbeeld aan een sterke tak. Als je liever de tent tussen twee bomen – of rotsen – spant, gebruik je de spanbanden om meerdere ophangpunten te creëren, zoals bij een hangmat.


Koolstofvezel

In hangende positie lijkt de onderkant van de tent slap te hangen, maar schijn bedriegt. De vloerconstructie van de tent wordt ondersteund door een telescopisch frame van koolstofvezel, wat de tent volgens de makers sterk genoeg maakt om twee personen plus kampeeruitrusting te dragen.

Aan de onderkant van de tent zit een extra vak, dat behalve voor opslag van spullen ook als isolatielaag voor koude lucht vanaf de grond dient. De Franse oprichter en maker Dorian Fleuri is van plan de EXØD ARK 3.1 in twee versies op de markt aan te bieden: één standaardversie voor op de grond en één compleet uitgerust model met ophangframe.


Tekst: Juliska Wijsman
Beeld: Dorina Fleuri

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.