Een elektronische variant van een muziekinstrument is op zich niets nieuws. Een compleet elektrisch bespeelbaar ‘standalone’ houtblaasinstrument is dat wél.

De EWI Solo van het Amerikaanse bedrijf AKAI Professional is een volledig elektrisch bespeelbare klarinet met ingebouwde speaker en bijpassende koptelefoon.

Het mondstuk voelt de veranderingen in luchtdruk en beet van de muzikant en stemt daarop het volume en de toonhoogte af. De toetsen voelen en functioneren hetzelfde als die van een normale klarinet.


Octaafrollen


De EWI Solo kan volgens de fabrikant alles wat het gewone blaasinstrument kan, en meer. Van octaafrollen en vloeiende toonovergangen tot vertragingen, nagalmen en herhalingen. Met een simpele druk op de knop verandert het geluid van de authentieke houtblazersklank naar een gesynthetiseerde ‘blazer’.

Volgens AKAI is het blaasinstrument geschikt voor spelers van elk niveau; of je nu wel of gee ervaring hebt met een originele klarinet maakt niet uit. De ingebouwde batterijen bieden zeker twaalf speelplezier. De elektronische klarinet is voor circa 430 euro te koop. 


Tekst: Juliska Wijsman
Foto: AKAI

Vond je dit een interessant artikel, abonneer je dan gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief.